[box type=”note”]Cu totii stim ca un magazin fara clienti are zilele numarate.[/box]

La fel este cazul si pentru un magazin online. Daca nu are vizitatori de calitate, adica oameni cu adevarat interesati de serviciile dumneavoastra atunci degeaba il aveti. Pe internet vanzarile inseamna trafic. Insa nu orice fel de trafic deoarece problema nu este cantitatea ci calitatea. Spre exemplu sunt sute, daca nu mii de siteuri care va ofera mii sau zeci de mii de vizite insa acele vizite nu genereaza nici o vanzare. Problema este ca nu sunt oameni cu adevarat interesati de serviciile dumneavoastra.

Cand vine vorba de promovare online, noi cei din Echipa vreaumagazinonline.com folosim si incurajam pe toata lumea sa foloseasca Google Adwords. Pentru cei care nu stiu, Google Adwords sunt acele linkuri sponsorizate care apar inainte rezultatelor normale(organice) cand cauti ceva pe Google.

[box type=”info”]Cum functioneaza Google Adwords si de ce il folosim si recomandam?[/box]

Google Adwords este un program PPC, adica Pay-Per-Click. Adica nu platesti numarul de afisari ci platesti doar cand cineva da click pe anuntul tau. Daca anuntul tau se afiseaza de 1000 de ori si se da un singur click, platesti doar acel click. Multi, asa-zisi cunoscatori de online marketing se lauda clientilor cand le creeza o campanie de Google Adwords cu foarte multe afisari, uitand ca de fapt scopul Google Adwords este sa genereze vizite si vanzari, nu vizualizari ale unui anunt.

Raportul dintre numarul de afisari si numarul de clickuri se numeste Click Through Rate(CTR), sau pe romaneste, cati oameni au dat click din cei care au vazut anuntul. Deci, daca avem un anunt care are multe vizualizari dar nu are click-uri inseamna ca ceva este in neregula cu el. De regula inseamna ca cei care cauta un anumit grup de cuvinte in Google si vad acel anunt nu sunt interesati de ceea ce aveti de oferit. Altfel spus, campania dumneavoastra nu este una eficienta.

Un CTR bun ar trebui sa fie peste 10%, unul de calitate poate ajunge si la 20%. Asta inseamna ca cei care va citesc anuntul sunt cu adevarat interesati de serviciul/produsul oferit si de aceea intra pe pagina dumneavoastra.

[box type=”info”]Cat costa un click?[/box]

Costul unui click este intre 20centi si $2-3, acesta depinzand de multipli factori. Cu cat este mai competitiv un cuvant cu atat costul anuntului pentru acel cuvant este mai mare. Alte elemente care influenteaza costul unui click sunt continutul anuntului dumneavoastra si pagina pe care este trimis vizitatorul in momentul cand da click pe anuntul dumneavoastra.

[box type=”info”]Cum ar trebui gandita o campanie Google Adwords?[/box]

Sa presupunem de dragul exemplului ca un click costa 20centi. Iar doar 1 din 100 de vizitatori va deveni client. Asta inseamna ca 1 client va costa $20. Daca profitul dumneavoastra mediu per comanda este mai mare de $20 atunci campania genereaza profit.

[box type=”info”]De ce uneori este bine sa mergi pe pierdere?[/box]

Uneori costul obtinerii unui client poate depasi profitul mediu per client si campania este in continuare eficienta. Motivul este simplu, un client multumit, va veni si data viitoare sa cumpere dumneavoastra si chiar va recomanda produsele dumneavoastra celor cunoscuti. Deci profitul per client este mult mai mare decat vanzarea initiala.

[box type=”info”]Cat costa o campanie Google Adwords? Cum pot incepe una?[/box]

Oricine poate incepe o campanie Google Adwords insa nu oricine poate sa faca o campanie Google Adwords eficienta. Asa cum dumneavoastra va pricepeti cu certitudine mai bine ca noi la ceea ce faceti asa si noi ne pricepem mai bine la Crearea De Campanii Google Adwords. In ceea ce tine de costuri, acestea sunt facute in asa fel incat sa incurajeze atat implicarea noastra in optimizarea si eficientizarea campaniei, dar si dorinta dumneavoastra de a mari bugetul.

Exista un COST DE START de 70euro in schimbul caruia noi vom crea campania. Mai exact, vom cauta cuvinte care sa genereze vanzari nu doar vizite, vom crea anunturi specifice pentru fiecare sub-categorie de cuvinte si o vom optimiza astfel incat banii dumneavoastra sa fie cheltuiti eficient nu aruncati pe fereastra.

Al doilea cost existent este cel de optimizare si mententanta al campaniei care este de 10% din bugetul campaniei. Motivul pentru care este un procent din campanie este cat se poate de simplu. In felul acesta noi ne dam interesul ca acea campanie sa aduca rezultate, deoarece daca aduce rezultate cu siguranta veti mari bugetul dorindu-va mai multi clienti. Si in al doilea rand este convenabil si pentru dumneavoastra deoarece noi imbunatatim campania cu doar 10% e ca si cum ati avea in echipa dumneavoastra un profesionist care se ocupa de acea campanie gratuit.

[box type=”info”]Care este suma minima pentru o campanie Google Adwords?[/box]

Suma minima este de 130euro. Motivul pentru acest minim fiind ca la sume mai mici nu se poate optimiza eficient campania fiind prea putine vizite. Daca de exemplu campania este creata pentru 10 cuvinte si traficul este impartit initial in mod egal pentru acele cuvinte. Sunt necesare cateva sute de vizite pentru a vedea care cuvinte aduc clienti si care cuvinte aduc clienti si care nu aduc. Cuvintele care nu aduc vor fi scoase din campanie iar celelalte vor avea un buget mai mare, deci pe masura ce trece timpul veti obtine mai multi clienti cu aceeasi bani. Acest lucru este optimizarea si mentenanta de care vorbeam adineauri, adica acel comision de 10% pe care noi il percepem din pretul campaniei.

[box type=”info”]Exemple de Bugete[/box]

[box type=”tick” style=”rounded” border=”full”]TOTAL BUGET MINIM: 70euro (COST de START) + 130euro campania minima + 13euro(comision de optimizare) = 213euro
Estimare vizite: 900 Estimare clienti(cu o conversie de doar 2%): 18[/box]
[box type=”tick” style=”rounded” border=”full”]TOTAL BUGET RECOMANDAT: 70euro (COST de START) + 300euro campania + 30euro(comision de optimizare) = 400euro
Estimare vizite: 2000 Estimare clienti(cu o conversie de 2%): 40[/box]
[box type=”tick” style=”rounded” border=”full”]TOTAL BUGET PREMIUM: 70euro (COST de START) + 1000euro campania + 100euro(comision de optimizare) = 1170euro
Estimare vizite: 7000 Estimare clienti(cu o conversie de doar 2%): 140[/box]

[box type=”info”]Oferim si campanii complexe de promovare![/box]

  • Integrare si Promovare Social Media(Facebook, Twitter).
  • Media Buys(Spatii publicitare prin bannere, inclusiv creatie bannere).
  • Campanii Optimizare SEO.
  • Creare de continut(articole, comunicate de presa) & Link Building.

[box type=”tick” style=”rounded” border=”full”]Bugetul minim pentru astfel de campanii este de 1200euro. Pentru detalii suntem la un telefon/email distanta. (Contact)[/box]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shop giày nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcf5 fashionshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcm