21/03/2011 Vlad Scutaru

Creare Magazin Online – Sfat Prietenesc

Pentru a vinde online, evident, ai nevoie de o platforma. Ii putem spune platforma de e-commerce pentru a suna mai pompos, insa luata la bani marunti problema, este vorba despre un site care sa aibe o administrare usor de folosit in spate si suficient de functionala pentru a putea vinde online.
Platforme specializate pentru a vinde online nu exista de mult timp, insa platforme pentru a administra continutul siteurilor (CMS – Content Management System) exista de ceva timp. Asa ca multi programatori folosesc structura unui CMS ca fundatie pentru platforme personalizate de ecommerce.

Printre principalele avantaje as putea enumera in primul si in primul rand faptul ca acel CMS, de regula fiind open source, are foarte putine erori, in comparatie cu o aplicatie construita de la zero. Un alt avantaj este faptul ca daca un CMS este folosit la scara larga, pentru a solutiona o eroare o cautare pe Google este de regula suficienta pentru a elucida misterul.

Exista evident si dezavantaje, cum ar fi faptul ca nu poti personaliza siteul pana la cel mai mic detaliu pentru a fi exact cum iti doresti. Insa aici este un compromis. Adica poti investi 50-100-200 de euro pentru o platforma care isi indeplineste scopul, adica te ajuta sa vinzi online, sau poti sa investesti cateva mii de euro pentru o platforma exact cum o vrei tu in cel mai mic detaliu, care la urma urmei sa faca acelasi lucru.

Noi cei de la vreaumagazinonline.com ne-am gandit ca oferind o solutie accesibila si functionala dam o sansa si celor care nu au acele cateva mii de euro pentru a incepe o afacere online. La urma urmei, decat sa investesti o caruta de bani in site mai bine investesti o jumatate din acea caruta de bani in promovare si cealalta jumatate in stocuri. In felul acesta ai garantia ca vei face vanzari odata ce ai investit niste bani.

Astfel, elimi riscul care in multe cazuri este o realitate, de a investi sume exorbitante si de a vedea ca vanzarile intarzie sa apara si ca pentru a supravietui ca afacere, trebuie facuta inca o investitie considerabila. Ca sa nu mai zic de faptul ca rezultatul unei campanii de promoare depinde foarte mult si de persoana care a creat acea campanie.

Pentru a sintetiza mesajul acestui articol m-am gandit sa folosesc o comparatie destul de practica. O investitie substantiala in construirea magazinului online este ca si cum ti-ai cumpara o masina de lux, pe care o tii in parcare pentru ca nu ai bani de benzina si a carei intretinere este o povara. Mai bine o masina proportionala cu bugetul disponibil de care va puteti bucura si care sa isi faca treaba.

Cu respect,
Doru Catana
vreaumagazinonline.com

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.